Tek tık ile tarayıcınızdaki yer imlerinizi senkronlayın

Bu yazıda kullandığınız tarayıcıya kaydettiğiniz yer imlerini başka bilgisayarlara ya da tarayıcılara nasıl senkronlayabileceğinizi/aktarabileceğinizi anlatacağım.

Faydalı bulduğum siteleri kategoriler halinde tarayıcımın yer imlerine eklerim. Hem son derece basit -sürükle&bırak-, hem de yer imlerim sürekli gözümün önündedir. Fakat bu yer imlerini tarayıcı üzerinde kayıt ettiğim için sadece kullandığım tarayıcıda/bilgisayarda kalıyordu. Çözüm olarak online olarak kayıt edebileceğim servisleri denedim ama hiç birisi tarayıcımın yer imleri kadar tatmin etmedi. Zaten online olarak kaydedince de  zamanla unutup gidiyordum kaydettiiklerimi.

xmarks-logoAraştırmalarım sonucu Xmarks denen uygulama ile karşılaştım. Tarayıcının yer imlerini kendi sunucusuna senkronluyor. Bu şekilde senkrolanmış yer imlerinize ister online olarak web üzerinden ulaşabiliyorsunuz, isterseniz de tarayıcınızın(birçok tarayıcı için eklentisi mevcut) yer imleri kısmında görülür yapabiliyorsunuz. Örnek olması açısından Ankara’daki bilgisayarımın Firefox tarayıcısı üzerinden senkronladığım yer imlerini şu anda Denizli’deki başka bir bilgisayarda Chrome tarayıcısına aktardım.

yerimleri
Xmarks kullanarak Firefox’taki yer imlerimi Chrome’a aktardım

 

 

Uygulamanın neredeyse popüler tüm tarayıcılar için eklentileri mevcut.

Chrome için: https://chrome.google.com/webstore/detail/xmarks-bookmark-sync/ajpgkpeckebdhofmmjfgcjjiiejpodla

Firefox İçin: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/xmarks-sync/

Ya da kendi sitesinden diğer tarayıcılar için eklentilerini indirebilirsiniz: http://www.xmarks.com/

 

xmarks
Tarayıcıdaki Xmarks Tuşu

Eklentiyi kurduktan sonra Xmarks hesabı oluşturuyoruz(eğer yoksa). İşlemler bittikten sonra tarayıcımız üzerinde Xmarks tuşu görünüyor.

 

Artık tarayıcımızın yer imlerini bu tuşa tıklayarak Xmarks serverları ile senkronize edebiliriz ve istediğimiz yerden ulaşabiliriz. Eğer yeni bir bilgisayara ya da tarayıcıya geçmiş iseniz yer imlerinizi bu eklentiyi kullanarak senkronize edebilir ve eskisi gibi kullanabilirsiniz. İlk senkrondan önce buton üstüne gelerek çıkan ayarlar kısmına bir göz atmanızı tavsiye ederim. Açık sekmeleri gibi daha başka şeyleri de senkronluyor, ayarlardan değiştirebilirsiniz.

One thought on “Tek tık ile tarayıcınızdaki yer imlerinizi senkronlayın”

  1. güzel bir ipucu, ayrıca chrome tarayıcısında da google hesabımızla oturum açarak bu işlemi yapabiliriz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *