İlan Haritası yayına başladı!

Uzun zamandır üzerinde uğraştığım proje olan İlan Haritası‘nı sonunda yayına aldım. Şu anda alfa aşamasından beta aşamasına yeni geçti denebilir.Ana fonksiyonlarını yerine getirecek hale geldi. Eksiği ve yapılacakları çok, zamanla üstesinden gelebileceğimi umuyorum…   Yazının geri kalanında İlan Haritası hakkında bilgiler vereceğim. Bir başka yazıda da siteyi hazırlama süreci ve yaptıklarım ile ilgili bir şeyler paylaşmayı düşünüyorum.

Facebook üzerinden takip etmek için: https://www.facebook.com/ilanharitasi

İlan Haritası Nedir?

Kişilerin vermek/satmak istedikleri ürünlerinin ilanlarını verdiği bir konum tabanlı & sosyal 2.el sitesidir

 

Konum tabanlı ve Sosyal?

Sosyal olmasının sebebi, alışverişleri konuşup anlaşılarak elden ele yaptırmayı hedefliyor olması. Yani ben, başka bir kullanıcının ürününü almak istediğimde onunla iletişime geçip, ürün değişimi konusunda anlaşmamız ve belirlediğimiz yer & zamanda ürün değişimini gerçekleştirmemiz gerekiyor. Peki ben ürünlerini almak için buluşabileceğim kullanıcıları nereden bulacağım? Burada da konum tabanlı olması devreye giriyor. Sadece çevrenizi yada ilişkili olduğunuz yerleri(grupları) arayabiliyorsunuz.

Grup kavramı:

Harita üzerinde grup görünümü

Gruplar İlan Haritası’nın en önemli özelliklerinden birisi. Kafa karıştırıcı bir tanım ile, ortak bir mekan ile ilişkili olan kullanıcıların ortak mekanlarına grup deniyor 🙂 En iyisi bir örnek ile açıklamak. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü ile ilişkili herkesin(okuyan/çalışan) ortak mekanı Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsüdür(yukarıdaki tanım gibi bir açıklama yaptım). Yani kampüs ile ilişkili kişiler bu gruba katılıp, sadece grupta bulunanların ürünlerini inceleyebilir ve ürün alışverişi konusunda anlaşma sağladıklarında, her iki üye de kampüs ile ilişkili olduğu için kampüste bir yerde buluşup işlerini halledebilirler. Başka bir örnek vermek gerekirse, Denizli Fen Lisesinde okuyan kişiler bir grup kurarak, kendi aralarında ürün alışverişini rahatlıkla halledebilirler.

Kendi gruplarını kurmak isteyenler üye olduktan sonra harita üstünde grubun konumlanmasını istedikleri yere tıklayarak kurabilirler.  Liseniz, kampüsünüz, bölümünüz, iş yeriniz, mahalleniz vs. için gruplar kurabilirsiniz.

 

 

 

Ürün Alışverişi

Bu konuyu iyice vurgulamak istiyorum. İlan Haritası kullanıcılarının alışverişlerini elden ele yapmasını amaçlamaktadır. Ürünü almak ve satmak isteyenler birbirleri ile iletişime geçmeli ve  anlaştıkları şekilde alışverişlerini gerçekleştirmelilerdir. Bu durumda İlan Haritası’nın alışverişe herhangi bir etkisi olmuyor, sadece çevredeki kişilerin birbirlerini bulmalarını ve ürünlerini listelemesini sağlıyor.

Örnek olması açısından, az önce okuduğum bölümden bir arkadaşım eklemiş olduğum elimde fazlalık olan 555 Entegrelerinden almak istediğini söyledi. Konuştuk ve bahar dönemi başlayınca alışverişimizi yapmak üzere sözleştik.

İlgi Alanları

Yapılan aramalardan dönen sonuçların sadece ilgi alanınıza giren kısmı açıkça gösterilir. İlgi alanlarınızı istediğiniz zaman harita üzerindeki ilgi alanları tuşuna tıklayarak değiştirebilirsiniz.

Çevreyi Tara


Harita üstündeki çember’in içinde kalan kişilerin ürünlerini tararsınız. Gerçekten çember içinde kalanları gösteriyor, inanmayan deneyebilir 🙂

 

Haberler:


Sizinle alakalı gelişmeler ile ilgili bilgilendirmeler bu bölümde yer alıyor. Tuş üzerindeki rakam kaç adet okunmamış haberiniz olduğunu gösteriyor. Tıkladığında sağdaki resimdeki gibi haberleriniz gösteriliyor. Böylece sizin ile ilgili olan biteni takip edebiliyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

Ev Konumu:

Harita taratıldığında eğer Ev Konumunuz taratılan alan içinde yer alıyorsa ürünleriniz sonuçlarda görünür. İlk başlarda herkesin rahatlıkla konumunu açık olarak paylaşacağını sanıyordum bu yüzden geliştirmelerde bu konu üzerine ağırlık veriyordum. Daha sonra düşündükçe, geri dönüş aldıkça insanların ev konumunu paylaşmaya çekineceğini düşündüm.  Bunun için grup sistemini öne çıkarttım, ayrıca ev konumunu paylaşmayı zorunluluk olmaktan çıkarttım. Konumsuz yada konumu gizli olmanız da mümkün. Gizli konum seçildiğinde konumunuzu belirtliyorsunuz ancak harita üzerinde görünmüyorsunuz. Sadece ‘Çevremi Tara’ tuşu tıklandığında ilgili böyle içinde kalıyorsanız sonuçlarda görünüyorsunuz. Bu ayarları Profilim menüsündeki Ayarlar sekmesinden değiştirebilirsiniz.

 

Tekrardan hatırlatayım;

Facebook üzerinden takip etmek için: https://www.facebook.com/ilanharitasi

Eğer hala üye olmadıysanız buradan üye olabilirsiniz: http://www.ilanharitasi.com/#!/register

 

4 thoughts on “İlan Haritası yayına başladı!”

    1. Teşekkürler İlker, böyle şeyler duydukça daha da azimle çalışıyorum 🙂

    1. Ne yazık ki devam etmiyorum. Letgo gibi güçlü rakipler çıktığı zaman geliştirmeyi bıraktım, geç kaldık

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *