Facebook Hesabınıza Yapılan Girişlerden SMS yada Eposta ile Haberdar Olun

Bu yazımda geçenlerde Facebookta farkettiğim bir özellikten bahsedeceğim. Bu özellik sayesinde, Facebook hesabınıza giriş yaptığınız bilgisayarları Facebook’a tanıtıyorsunuz ve bu makineden yapılan ilk girişte size +18133847792 numasarından giriş yaptığınızı belirten bir SMS geliyor. Özellikle “Birisi Facebook hesabıma giriyor” diyen kişilerin çok işine yarayacağını düşünüyorum 🙂 Eposta adresi ve şifreniz yazılıp, Bu cihazı tanıt ekranı geldiğinde cihazı tanıtmaktan vazgeçilirse, size bir bildirim geliyor. (5. resimdeki gibi). Eğer bilgisayarı tanıtıp giriş yaparsanız, cihazı tanıttığınızı ve bu cihaz ile giriş yapıldığını belirten bir SMS alıyorsunuz. Ben daha önce Facebook’a telefon numaramı eklediğim için telefon numaramı sormadı. Daha önce numaranızı eklemediyseniz SMS özelliği için telefonunuzu girmenizi isteyecektir. Ayrıca Eposta gönder seçeneği işaretlenerek, yapılan girişlerden Eposta ile haberdar olmak da mümkün. Bu özelliği aktif etmek için aşağıdaki işlemleri yapıyoruz.

1.Adım

Hesap -> Hesap AyarlarıHesaplar -> Hesap Ayarları menüsüne girin

 

 

 

 

 

2.Adım

Sol Menüden Güvenlik sekmesine tıklayın.

 

 

 

 

3.Adım

Kısa MesajGiriş Bildirimleri‘ne tıkladıktan sonra Kısa mesaj kutusunu işaretleyin ve Değişiklikleri Kaydet tuşuna basın. Eğer Eposta yoluyla da haberdar olmak istiyorsanız E-posta seçeneğini de işaretleyin

 

Bu ayarları yaptıktan sonra artık yeni bir makineden (yada tarayıcıdan) Facebook hesabınıza giriş yapmak istediğinizde, Facebook sizden cihazı tanıtmanızı isteyecek.

Bilgisayar adı kısmına, istediğiniz bir isim yazarak Devam tuşuna basın. Eğer Tanınan cihazlar listesine ekle seçeneğini işaretlerseniz, bu bilgisayardan(aslında tarayıcıdan) tekrar giriş yaptığınızda cihazı tanıtmanızı istemeyecektir.

Şimdi, eğer bir başka cihazdan Facebook’a kayıtlı olduğunuz eposta adresi ve şifreniz girilerek giriş yapılırsa, üstteki resimdeki gibi bir ekranla karşılaşılacak. Bu ekranda iken cihazı eklemeden çıkış yapılırsa, Tanınan bir cihazdan giriş yaptığınız zaman(yani daha önceden tanıttığınız, halihazırda kullandığınız gibi) resimdeki gibi bir bildirim alacaksınız.

Eğer bu bildirimi tıklarsanız -ki yazılana bakınca tıklamamız gerektiğini anlıyoruz-, Facebook bizden giriş yapan kişinin kendimiz olup olmadığımızı doğrulamamızı isteyecek.

Devam tuşuna bastıktan sonra, yapılan son girişin nereden yapıldığını gösteren bir ekran ile karşılaşıyoruz. Eğer bu girişten bilginiz varsa Bilgim Var tuşunu, yoksa Bilgim Yok tuşunu tıklıyorsunuz. Ben  kendim test ettiğim için Bilgim Var tuşunu tıkladım. Bilgim yok tuşunu tıklayınca neler yapmamızı isteyeceğini gösteren ekran görüntülerini o yüzden koyamıyorum.

Bilgim var tuşuna bastıktan sonra ise, giriş yapan bu bilgisayarın adını girmenizi isteyecek. Aynen 4.resimde olduğu gibi.

Bu şekilde Facebook hesabımıza yapılacak olan izinsiz girişlerden haberdar olabiliriz.

 

 

3 thoughts on “Facebook Hesabınıza Yapılan Girişlerden SMS yada Eposta ile Haberdar Olun”

  1. Bilgiler için teşekkürler. Sorunum şu, bilgisyarı tanıtmak için geldiğim 3.adımda, kısa mesajı seçiyorum. Birazdan size cebinize bir şifre gelecek diyor ve hiç bir şey gelmiyor. nasıl çözebilirim bunu? Teşekkürler

  2. Peki telefondan gireresem o kiaiye bu numara giris yapti diye numaram giderme yani numarami gorur mu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *