Yazılarınıza Yansıma Efekti Vermek

Resmin SonucuMerhaba arkadaşlar, bu yazımızda sizlere basit olarak yazılara nasıl yansıma efekti verebileceğinizi öğreteceğiz. Her zaman olduğu gibi, öncelikle birkaç örnek resim koyuyorum ki, ne yapacağımızı bilerek ilerleyelim.

Örnek ResimÖrnek Resim

1.Adım
Kendimize 400*200 piksellik bir çalışma ortamı açalım.

Çalışma Alanı

2.Adım


Dilediğiniz bir metni, text tool yardımı ile girin. Ben Fireworks Kursu‘ nu siyah renkte, kalın olarak ve yükseklik değerine 40 vererek yazdım

Yazımızı Yazıyoruz

3.Adım

Şimdi ise, yazımızın gölgesini oluşturalım. Bunu yapmak için, önceki adımda yazdığımız “Fireworks Kursu” yazısını seçerek önce kopyalıyor(Ctrl + C) , sonra yapıştırıyoruz(Ctrl + V) ve resmimizin altına kaydırıyoruz (düzgün olarak kaydırmak için Shift tuşunu kullanabilirsiniz)

Altına Yerleştirdik

4.Adım
Yansıma olarak kullanacağımız yazımızı , doğru şekilde döndürmeliyiz. Bunun için, alttaki yazımızı seçerek Modify > Transform > Flip Vertical komutunu uyguluyoruz.

Flip Vertical Komutu

Yazımız şu şekilde olmalı

Sonuç bu şekilde olmalı

5.Adım


Bu adımda alttaki yazımıza yansımaymış hissi uyandıracak efekti uygulayacağız. Alttaki yazımızı seçiliyken Commands > Creative > Fade Image komutunu verelim. Açılan pencereden aşağıdaki resimde gösterilen efekti yazımıza uygulayalım.

4. efekti seçtik

Artık yazımız ve yansıması hazır. Yansımayı yazımıza istediğiniz gibi hizalayabilirsiniz. Uyguladığımız efektin ayar çubuklarıyla oynayarak , sonucunuzun daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Resmin Sonucu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *